Gå til Marton Rideutstyr

 


OM SARACEN HESTEFOR

Vi hjelper deg med å få maksimal ytelse fra dine hester ved å tilby deg det
beste vitenskapelig testede fôret som er å få kjøpt på markedet!
 

Konsistens:
Kun de beste vegetabilske råvarer blir brukt, og alle er nøye utvalgte gjennom streng kvalitetssikring før de blir tilsatt en fôrblanding. Ingen animalske biprodukter er brukt i noen av våre fôrplaner. Formuleringene for rasjonene er faste og likt fordelt, slik at konsistensen og kvaliteten er sikret i alle fôrblandingene. Alle ingrediensene som blir brukt i de ulike fôrtypene er listet på fôrsekkene etter innholdsmengde.

Balansert diett:
Saracen blandingene er sammensatt av alle typer fôr hesten ellers ville fått, men i tillegg er de tilsatt forskjellige typer vitaminer og mineraler som er gunstige for hesten din. Dette fører til at hesten får det beste grunnlaget for å kunne yte maksimalt og være i best form overhodet mulig.
Mer for pengene:
Innholdet av proteiner, energi, fiber, vitaminer og mineraler er sammensatt og balansert ut ifra behovet til den enkelte hest og hvilken type aktivitet den er i. Det er rettet spesielt mye oppmerksomhet mot fordøyelsen av fôret og dermed er grunnlaget i fôret alfalfa, som er en næringsrik og lett fordøyelig kilde for fiber, i motsetning til hele korn som ofte er vanskelige å fordøye. Siden Saracen er lett fordøyelig, gjør det til et meget effektivt fôr som gir deg mye mer for pengene.

Fordeler:
Det er mange fordeler ved å bruke alfalfa som grunnlag i fôr. Det er en rik kilde på bio-tilgjengelig kalsium og inneholder utallige mikro-næringsstoffer som styrker høvene og får dem til å gro bedre. Og kanskje enda viktigere, alfalfaen som vi bruker sørger også for å tilføre hesten lett fordøyelig fiber. Hester er i naturen plante- og urte-etere og dermed er fordøyelsessystemet deres som skapt for å fordøye fiber.
Hesten kan utvinne energi, og andre næringsstoffer fra fiber, og derfor er lett fordøyelig fiber essensielt for at hestens fordøyelsessystem skal kunne fungere optimalt. Dersom en hest mangler fiber i dietten sin, vil den nesten alltid ha fysiske eller psykiske problemer. Man kan unngå dette ved å tilføre alfalfa i hesten sin diett, noe som Saracen sørger for å gjøre.

Mikro-næringsstoffer:
Saracen inneholder et bredt spekter av vitaminer og mineraler og dette forsørger hesten med en balansert og optimal forsyning av mikro-næringsstoffer. Alle blandingene er forsterket med den unike ”Trace Elements” formuleringen, en eksklusiv supplering kun for Saracen fra Kentucky Equine Research. Med denne tilsetningen forsterkes hele forsyningen av næring, og vedlikeholdet av helsen forsikres. I noen av blandingene er også urter tilsatt, noe som forsørger hesten med en naturlig vitamin og mineral kilde som ikke er å finne på f.eks. beiter. Urtene styrker også lungene, fordøyelsen og naturlige legende prosesser. Disse vitaminene og mineralene er under konstant forskning, for så å kunne oppdatere og forbedre dem kontinuerlig. 

 

“The consistent high quality of Saracen Horse Feeds takes the guesswork out of feeding.”
Marcus Tregoning
 
Proteiner:
Utenom fett og væske, så gjøres 80% av strukturen til hesten opp av proteiner. Aminosyrer er proteinenes byggesteiner, og mesteparten av muskelvevet, huden, hormonene og enzymene gjøres opp av aminosyrer. Proteiner trengs kun i større mengder om man driver med avl, eller unghester og eldre hester, men det er likevel viktig å ha en lett fordøyelig og vegetabilsk protein kilde i fôret til enhver hest. I Saracen bruker vi blant annet alfalfa, soya og erter som protein kilder, noe som forsikrer at hesten får en balansert, variert og tilgjengelig forsyning av aminosyrer, noe som er essensielt for vekst, vedlikehold av muskler, reparasjoner, enzymer og hormoner
 
Energi:
Ved å ha et høyt innhold av oljer i fôret forsikrer man energi inntaket til hesten. Saracen har derfor tilsatt soyaolje, noe som er en trygg og meget effektiv måte for hesten å oppnå ønskede energi nivåer på. Forskning har vist at hester tar godt til seg olje, og ved å tilføre fôret konsentrert olje kan man minske fôrmengden uten å minske energi inntaket. Andre energikilder som blir brukt i Saracen blandingene er korn, komplekse karbohydrater og lett fordøyelig fiber. Sammen med olje, er disse energi kildene balanserte på en slik måte i hver blanding at man forsikrer et bærekraftig energi inntak fra forskjellige kilder, noe som igjen gir det ønskede nivå av kontrollert ytelse som den enkelte hest skulle trenge.

Carl Hester

"Since we started feeding Saracen back in June 2004, our horses have behaved and performed better than ever before - we think the competition results speak for themselves!"

Carl Hester

 

Webdesign Randi Bergstøl, www.citrinen.net